Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Miało być inaczej, ale w obronie Oakenfolda, jestem zmuszony zagłosować na I'll be there co było moim celem tuż tuż, a jednak zmusiliście mnie.
Czyli jak dobrze liczę (sprawdźcie to), mamy kolejną dogrywkę, co by znaczyło, że wszystko w rękach a_gador ; )

1 głos na The love you save (DJ Cassidy remix)...

I'll Be There (Wayne Wilkins Remix) - 4 kaem'y
Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix) - 4 Mandey'e

TIE BREAK, FIGHT!
Będziecie tu czy potańczycie w maszynowni?

I'll Be There vs Dancing Machine

Głosujemy do środy do godziny 12:00!
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
lazygoldfish

Post autor: lazygoldfish »

W remiksie Oakenfolda od 3 minuty zaczyna się prawdziwy trance'owy eden i jeśli mam być szczera to żałuje że trwa on tak krótko.
Nie jestem w stanie pojąc...nie jestem w stanie dostrzec w remisie Wilkinsa jakichkolwiek cech, które przekonałby mnie do tego iż góruje on w jakikolwiek sposób nad tym co zrobił Oakenfold.

Głos na I'll Be There (Wayne Wilkins Remix).
Mandey

Post autor: Mandey »

Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix)
Bo nie lubię młócki! Mam uprzedzenie z lat młodzieńczych.
Rywal ma gitarki akustyczne w tle i to mnie porywa choć i tak niedługo będę głosował na niego jak się utrzyma.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Też zostaję przy Dancing Machine
IMO, Oakenfold chciał dobrze, ale przedobrzył. A trzeba było spokojnie, jak do "One More Chance" (tej wersji najmniej udziwnionej).
Ostatnio zmieniony wt, 07 wrz 2010, 15:35 przez anialim, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

W poprzedniej dogrywce broniłam Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix) za klubowy klimat. W tej rundzie podobnie. Zatem głos na I'll Be There (Wayne Wilkins Remix).
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Głos ponownie na: I'll Be There (Wayne Wilkins Remix)
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

kaem pisze: a_gador napisał:
A muszą być konieczne jakieś udziwnienia?
Eeee. A o to w miksowaniu czasem nie chodzi?
Może i chodzi, ale są udziwnienia, których poczucie smaku nie akceptuje. A zważywszy na fakt...
majkelzawszespoko pisze:że wszystko w rękach a_gador ; )
... zamiłowanie do łagodnego bujania w rytm muskanego zaledwie dźwiękami fortepianu i smyczków bierze u mnie natenczas górę nad rytmicznym pląsaniem po parkiecie, dlatego też głosuję na Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix).
I nic to, że Michael troszkę fałszuje na początku I'll be there. Potem idzie mu świetnie.

Edit.
kaem pisze:I'll Be There na moje ucho kompletnie nic takiego nie wnosi. Chyba że zakładamy, że nie lubimy remiksów i szukamy czegoś, co remiksy udaje, żeby udawać że nie są one takie złe.
Przejrzałeś mnie kaem jak nic! Może nie to, że nie lubię, ale jakoś trudno mi oderwać się muzycznie od pierwowzoru i otworzyć uszy i duszę na nowe szaty dla starych i utrwalonych w pamięci dźwięków. No chyba, że znam tylko remiks, a tenże zachęci mnie, by sięgnąć po oryginał. ;-)
Ostatnio zmieniony wt, 07 wrz 2010, 18:44 przez a_gador, łącznie zmieniany 1 raz.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Jak myślę o dobrym remiksie to mam na myśli takie dzieło, które zmieni mój odbiór utworu; wyciągnie z niego coś, czego wcześniej nie zauważałem albo zrobi ze mną coś takiego, że piosenka którą już zasłuchałem na śmierć, zaczyna być znowu interesująca.
Dzieło Paula Oakenfolda zostało zedytowane na potrzeby płyty, a spokojnie mógłby trwać dwa razy tyle. Jak słyszę ten remiks, jestem w stanie wyobrazić się w klubie tanecznym i czuć dreszcze na dźwięk klawiszy, które pojawiają się w 3 minucie. Jest coś, co czyni ten miks potężnym, gdyby go puścić odpowiednio głośno w stosownym do takiej muzyki miejscu.

I'll Be There (Wayne Wilkins Remix) na moje ucho kompletnie nic takiego nie wnosi. Chyba że zakładamy, że nie lubimy remiksów i szukamy czegoś, co remiksy udaje, żeby udawać że nie są one takie złe.
Głos na I'll Be There (Wayne Wilkins Remix).
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

kaem pisze:Dzieło Paula Oakenfolda zostało zedytowane na potrzeby płyty, a spokojnie mógłby trwać dwa razy tyle.
Kaem, ja mam to dzieło w wersji niezedytowanej (chyba), trwające 5:24 (które Mandey tutaj zapodawał w paczce). I jak dla mnie, w tej wersji dłuższej jest jeszcze bardziej niestrawne niż w krótszej. Krótsza została co prawda odarta z tego, co w tym remiksie najgorsze (i chwała edytorom za to!), ale nie zmienia to faktu, że mnie nie porywa, bo podobnie jak
Mandey pisze:nie lubię młócki!
o!
Niezmiennie, nieustająco i do znudzenia - Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix)
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Maverick

Post autor: Maverick »

Ło mamo, skończy się ta edycja NO kiedyś? :-P ;)
Awatar użytkownika
GosiOla

Post autor: GosiOla »

Ponownie głosuję na Dancing Machine (Paul Oakenfold Remix). Choć muszę przyznać, że na parkietowe szaleństwo jest niezły, to jednak na razie, może z powodu zimna, ten przytulaśny, ciepły klimat I'll Be There jest mi bliższy.
"Mijaj zdrów otwarte okna"
Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Proszę zlitujcie się japrosic
Głos na (Stargate Remix) ;-)
Nie licze po raz który....

To słabe jest nenene !!!

jedyna pozytywna rzecz w tej piosence to : ,,Skaaaaaaaajrajter"
a reszta ciągnie sie jak flaki z olejem ;(

Marny ten remiks.

doskonały pomysł użycia tej pisoenki, to granie jej w windzie:P
Gdy się zatnie ludzie będą chcieli zrobić harakiri by nie słyszeć tego remiksu... .
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Maverick resurection- i to z językiem...

Obrazek

I Want You Back (Dimitri from Paris Supa Funk Brakes Remix). Jak napisała leniwazłotarybka, to zaledwie wersja extended wersji podstawowej. Chrzanić takie remiksy. I pomyśleć że Dimitri kiedyś otrafił wyczarować takie perełki retro- dla mnie jedno z najbardziej zajefajnych muzycznych wspomnień lat 90-tych. A tu co? Aż się prosiło zrobić J5 retro, tymczasem mamy J5 zepętlone, wydłużone, zanudzone na śmierć. I to przy najbardziej zasłuchanym na śmierć numerem zespołu. Shamone!

Wolę posłuchać Dimitriego stąd:

Obrazek
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

kaem pisze:Chrzanić takie remiksy
a właśnie, że nie! A na pewno nie w tej rundzie! Przy okazji, jeśli dobrze pamiętam, kilka stron wcześniej pytałeś ZELIĘ o The Best Remixes. Tak się składa, że też posiadam i jeśli mogę - odpowiem: to są właśnie extended versions. Bez wyjątku. Original mixes - takie, jakie powinny być na płycie, a się nie zmieściły. Więc takich mixów anialim nie chrzani.
Wracam do mojej Darling Dear (Rejuvenated by Muro Remix). Z sympatii dla jednej z miłośniczek tego miksu staram się - słucham i słucham... i jeszcze nic. Jeszcze... ;-)
Zablokowany