Spekulacje na temat utworu "Monster"

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Czy piosenkę "Monster" śpiewa według Ciebie Michael?

Tak
67
40%
Nie
70
42%
Słyszę tam dwa główne wokale: Michaela i jeszcze czyjś
30
18%

Liczba głosów: 167

Awatar użytkownika
ManInTheMirror23

Post autor: ManInTheMirror23 »

Proszę powiedzcie że, to nie jest wersja na album, tym bardziej chyba nie na 2 singla ?
Nie wiem dlaczego, ale skojarzyło mi się z Ghosts i It Is Scary ale to jest przepaść jedna,czarna,wielka...
Bez komentarza na razie obiektywnie tego nie ocenię. Choć pewność wokalu jest tylko w wciętych pokrzykiwaniach to jakby ktoś mi powiedział w jednej z BN,KeepYHU,All I Need i Monster wokal w pełni jest MJ i była by to pewna informacja to postawił bym na Monstera albo KYHU, ale to jest wypowiedz na gorąco nie wiem czy potwierdzę to gdy ochłonę, bo czy utwór śpiewany przez Michaela mógłby mi się tak nie spodobać ?, mam nadzieje, że się do niego trochę z czasem przekonam.

I co to jest za przerwa w 2:31? ;/
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Moim zdaniem:

- może kolejny raz "słoń mi na ucho nadepnął", ale kurka ja tam słyszę Michaela więcej niż rzeczone 20%, jeno przekombinowany w studio jest /jakby/. Co ten Cascio ćpa? nenene
ale owszem, jest tam ktoś jeszcze (too bad;P)

- po DYKWYCA, BG i CO to jeden z wyśmienitszych kawałków jakie wyciekły. jutro będzie mi się nucił tak samo jak dziś rano 'smutny gangster' ;) ... no, po słuchaniu setki razy hehe

- moim zdaniem to piosenka o Sneddonie. któregoś dnia naprawdę wyślę mu z dedykacją

- no i cóż. wy krytykujcie, a mi się podoba.
;-)

i tyle.
Awatar użytkownika
MJ fan

Post autor: MJ fan »

ManInTheMirror23 pisze: I co to jest za przerwa w 2:31? ;/
Tam pewnie fifti będzie. :wariat: :smiech:
Awatar użytkownika
Commoner

Post autor: Commoner »

właśnie, gdzie tu 50cent?
Detox

Post autor: Detox »

Commoner pisze:właśnie, gdzie tu 50cent?
No właśnie nie ma dlatego wersja na albumie będzie na pewno inna.

Moje marzenie jest tylko jedno na ten miesiąc. Usłyszeć w wersji albumowej 100% Michaela w Monster. ;-)
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Co do wokalu ciężko mi powiedzieć już mam tak namieszane.Piosenka jest niezła ale na pewno nie na drugiego singla.Niech Casio pokaże jakikolwiek dowód że MJ jakieś wideo,zdjęcia jak nagrywał.Bo teraz to tych 4 piosenek od Casio nie jestem przekonany na 100 %
Awatar użytkownika
Kacmurka

Post autor: Kacmurka »

Przesłuchałam właśnie pieśń pt Monster.Oto co wnioskuję:
W piosence użyto dwukrotnie głosu Michaela
-było to w wersie "Owwwwww"
-było to w wersie : "yeeeah"
Reszyta to muzyczny meeeeeeeeeeeezalians!
Ostatnio zmieniony czw, 02 gru 2010, 23:15 przez Kacmurka, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
BadJack

Post autor: BadJack »

Monster to już ewidentnie nie jest MJ. Ten kawałek nawet kompozycyjnie nie jest w stylu Jacksona. Ktoś zaraz powie, że Michael lubił eksperymenty i różne brzmienia. Mimo wszystko jest coś takiego jak styl artysty. Porównajcie sobie z Blue Gangsta, tam wszystko jest Jacksona, wokal, podkład, instrumenty. W Monster ja widzę jedną wielką podróbę.

Takie kawałki brzmieniowo i wokalnie to może sobie robić ten Malachi albo inni podrabiacze. Ten kto to śpiewa w mocniejszych momentach nawet nie potrafi przygrzać. To samo było w BN. To jest taki dla mnie pop drugiej kategorii a nie mistrzowskie łączenie popu, rocka i soulu.

Dziwne, że piosenki które wyciekły i są od Casio brzmią zawsze jak podróby i wywołują kontrowersje a w tym samym czasie, niejako na przemian wyciekają autentyczne wokalnie kawałki MJ i jakoś nikt nie ma wątpliwości.

Kto oglądał This is it wie jak MJ brzmiał w 2009 roku i nie da się na takie ściemy nabrać, że w tym "nadzwyczajnym okresie" (okolice roku 2007) MJ brzmiał właśnie tak jak na songach od "zegarka".

Na koniec jeszcze powiem, że jeśli nawet jakimś cudem cztery kawałki od Casio śpiewa Jackson to nie jest to Jackson jakiego znam i uważam te nagrania za tandetne.
Katerina

Post autor: Katerina »

Brak mi słów żeby to coś opisać. to jest dosłownie monster.
Jeżeli to śpiewa naprawde MJ (tak jak i BN, KYHU, AIN...) a jest to tak nieudolnie przerobione, zmiksowane czyli jest, według mnie, nadal oszustwem to mam nadziję (nie nadzieję, bo według powiedzenia nadzieja jest słabością a wiara siłą) więc wierzę w to że ktoś grubo odpowie za tą całą profanację i konsternację
Awatar użytkownika
shamar

Post autor: shamar »

Srednia piosnka ( która ponoc jest killerem na plycie SIC! :smiech: ) ale wejdzie nigga Fifty i już mamy hita i kul kawałek.

PS - te ankiety są już nudne. nenene
"Jeśli masz odejść, odejdź z uśmiechem na twarzy"
Obrazek
Katerina

Post autor: Katerina »

shamar pisze:Srednia piosnka ( która ponoc jest killerem na plycie SIC! :smiech: ) ale wejdzie nigga Fifty i już mamy hita i kul kawałek.
jak to jest killer na płycie to ja zaraz kill myself i po premierze
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Koszmarek no :] :smiech:

Rany julek, tam prawdopodobnie Michael jest wklejony od 4:09 do 4:28 w tle, skąd - cholera wie. Pewnie taki sam wałek jak wklejenie do Keep Your Head Up fragmentu Earth Song. Czyli - Sony jest nietykalne. Przecież Michael tam śpiewa, więc się odpimpajcie!

Cały lead vocal jest autorstwa pana:

Obrazek

(wiem, że to nie do końca koza, no ale... dla potrzeb!)

Masakra na całej linii. Te pokrzykiwania owego wokalisty a'la michaelowe sprawiają, że się TARZAŁAM, no tarzałam się.

Hity:
1:07 - o mój Boże...
1:55 - ---||---
3:50 - ---||---
3:58 - :smiech:
4:00 - :smiech:

Kupię sobie 13 grudnia drugą płytę Invincible albo coś, żeby dzieci Michaela miały co do garnka włożyć, ale co pan koza do garnka sobie włoży mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
shamar

Post autor: shamar »

Zabawne to bedzie jak dostaniecie jakies dowody , że to MJ spiewa.
Np. sesje nagrane komórką / w komorce ( niepotrzebnego nie skreslac )
"Jeśli masz odejść, odejdź z uśmiechem na twarzy"
Obrazek
szaranagajama

Post autor: szaranagajama »

shamar pisze:Zabawne to bedzie jak dostaniecie jakies dowody , że to MJ spiewa.
to nie będzie zabawne, to będzie przykre i kompromitujące..obie strony
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

shamar pisze:Np. sesje nagrane komórką
Na szczęście to nam nie grozi, według wszelkich racjonalnych domniemywań. Chociaż, chociaż... już to widzę w portalach:

"Tak skończył Jackson! SKANDAL! Był ŻEBRAKIEM? Nie miał nawet na studio nagraniowe! (żenada?) Zobacz, jak nagrywał swoje ostatnie piosenki (ZDJĘCIA)"

:]

Takiego wałka jeszcze w świecie showbiznesu nie było, jak owe nagrania. Kto wie, kto wie, może konstelacje gwiazd tak się ułożyły, że w roku 2007 Michael nic nie mógł poradzić na to - brzmiał jak koza (rok kozy? zobacz foto! a jaki ty masz znak zodiaku? sprawdź swoją katastrofę).

Jakiż zadziwiająco statystyczny przekrój przez standardy twórczości Michaela w owych wątpliwych kompozycjach.
Breaking News - walka z paparazzi
Keep Your Head Up - obowiązkowy podniosły utwór o sile człowieka
Monster - (w założeniu) klimat a'a Thriller, Threatened, Ghosts, Is It Scary

No coś takiego, że akurat tak się dziwnie złożyło, że takie a nie inne pioseneczki tego lata miałby nagrać. No zrobił sobie chłopak gaussowski rozkład tematyki swoich piosenek. Proszę, jaki akuratny.

(pomijając to, że owa osoba nie potrafi śpiewać. pomijając.)
ODPOWIEDZ