Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- SuperFlyB.
Otóż to, mnie też bawi ten klip, Michael sam pozwolił go sparodiować (dziecięca wersja) a zatem...? Jakie te straszne chłopaki są śmieszne.SuperFlyB. pisze:Canario: groteskowe to BAD, ale może o to chodziło. Wygląda zabawnie, przekaz jest. Bad jest kwintesencją 80kiczu a la Jackson. Toż to piękne wręcz!
No, tak czułam, że będą wykręty ale co racja to racja. Ale na saksofonie gra kobietakaem pisze:A ujęcie kontrabasisty i saksofonisty?
- give_in_to_me
Drodzy moi, zgodnie z przewidywaniami kaema, jako pierwszy odpada oczywiście...
Smooth Crimnal (Speed Version)-pociętym, przyspieszonym i rozjechanym mgłom mówimy stanowcze NIE. Ktoś tu mądrze pisał, że jak się na to patrzy, to człowiek ma wrażenie, że mu się telewizor popsuł, że coś obraz lata. Aż ma się ochotę wziąć kapcia, podbiec i przy....ć (ten odruch mają ci, którzy wychowywali się w rodzinach posiadających kiedyś ruskie telewizory- metoda zawsze działała ;]). Ten niebezpieczny teledysk może kosztować utratę naszego telewizora (lub laptopa), więc musieliśmy go wyeliminować, żeby było na czym oglądać kolejne :)
ale ale, kilka osób sie wyłamało:
Man In The Mirror (official video)- 3 głosy (kto w tej rundzie podniesie rękę na MITM, ma ode mnie przypoinaną etykietke ubeka, bo chce wyrzucić teledysk, w którym występuje Człowiek, Który Przeskoczył Przez Mur. Czerwona stonka zostanie przeze mnie stosownie ukarana na najbliższym MJowisku ;]
Bad- 1 głos
Speed Demon- 1 głos
Pozostały nam:
1) Bad- długa wersja (Daryll)
2) The Way You Make Me Feel
3) Man in the mirror- official video
4) Man in the mirror- Moonwalker/ concert version
5) Dirty Diana- official video
6) Dirty Diana - alternative version
7) Another Part Of Me
8) Smooth Criminal (Moonwalker version)
9) Leave Me Alone
10) Liberian Girl
11) Speed Demon
Głosujemy do poniedziałku, do godz. 23.00
Smooth Crimnal (Speed Version)-pociętym, przyspieszonym i rozjechanym mgłom mówimy stanowcze NIE. Ktoś tu mądrze pisał, że jak się na to patrzy, to człowiek ma wrażenie, że mu się telewizor popsuł, że coś obraz lata. Aż ma się ochotę wziąć kapcia, podbiec i przy....ć (ten odruch mają ci, którzy wychowywali się w rodzinach posiadających kiedyś ruskie telewizory- metoda zawsze działała ;]). Ten niebezpieczny teledysk może kosztować utratę naszego telewizora (lub laptopa), więc musieliśmy go wyeliminować, żeby było na czym oglądać kolejne :)
ale ale, kilka osób sie wyłamało:
Man In The Mirror (official video)- 3 głosy (kto w tej rundzie podniesie rękę na MITM, ma ode mnie przypoinaną etykietke ubeka, bo chce wyrzucić teledysk, w którym występuje Człowiek, Który Przeskoczył Przez Mur. Czerwona stonka zostanie przeze mnie stosownie ukarana na najbliższym MJowisku ;]
Bad- 1 głos
Speed Demon- 1 głos
Pozostały nam:
1) Bad- długa wersja (Daryll)
2) The Way You Make Me Feel
3) Man in the mirror- official video
4) Man in the mirror- Moonwalker/ concert version
5) Dirty Diana- official video
6) Dirty Diana - alternative version
7) Another Part Of Me
8) Smooth Criminal (Moonwalker version)
9) Leave Me Alone
10) Liberian Girl
11) Speed Demon
Głosujemy do poniedziałku, do godz. 23.00
- Man in the mirror
Oczywiście ,że głosujemy na MITMgive_in_to_me pisze: Man In The Mirror (official video)- 3 głosy (kto w tej rundzie podniesie rękę na MITM, ma ode mnie przypoinaną etykietke ubeka, bo chce wyrzucić teledysk, w którym występuje Człowiek, Który Przeskoczył Przez Mur. Czerwona stonka zostanie przeze mnie stosownie ukarana na najbliższym MJowisku ;]
A dlaczego? Bo to do cholery nie jest żaden teledysk tylko zwykły zlepek wideo. A to zasadnicza różnica. To ,że to stacje telewizyjne puszczają nie czyni tego teledyskiem... Wszystko ładnie i pasuje do tematyki utworu ale gdzie go porównywać do reżyserowanych teledysków? Zatem głos na Man In The Mirror (official video).
Man In The Mirror- wersja oficjalna. Wzrusza mnie tylko "Remember Love" i Lechu. Ale Lechu w międzyczasie zdążył się zdewaluować, a "Remember Love" mamy w wersji z Moonwalkera. A wieloryb na końcu w ogóle mnie dezorientuje i psuje nastrój, choć mogę zrozumieć ekologiczny kontekst.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
masz rację, zupełnie przypadkowy zlepek nic nie znaczących obrazków, no i Michael nie wyrywa tam żadnej laski i nie robi moonwalka...nuuuuuuuuuuda.A dlaczego? Bo to do cholery nie jest żaden teledysk tylko zwykły zlepek wideo. A to zasadnicza różnica. To ,że to stacje telewizyjne puszczają nie czyni tego teledyskiem...
co tam Gandhi, King, Wałęsa, JFK, Matka Teresa, Lenon, co tam starcia religijne, blok wschodni, co tam idea pojednania i poruszanie aktualnych wtedy problemów politycznych i społecznych, gdzie jest łapanie się za krocze ja się pytam ? ;p
wybacz, od ubeków cię nie wyzwę jak prowadząca ;), ale argumentacja jaką podałeś aż się prosi o taki komentarz. bo czym innym, jak nie zlepkiem, jest wersja live tej samej piosenki. nie każdy klip musi mieć fabułę, ba! nie każdy film ją nawet posiada.
heh, wieloryby...jedyna namiastka człowieczeństwa w homesicku.kaem pisze: A wieloryb na końcu w ogóle mnie dezorientuje i psuje nastrój
to na co by tu...
Dirty Diana - alternative version
ja doceniam, że to czysty występ live, bez montażu, zaśpiewany bez playbacku.
tym bardziej doceniam postać drugoplanową tego klipu, a mianowicie świetny epizod statywu od mikrofonu, żebyście wiedzieli jak baaaardzo doceniam jego wielki wkład do teledysku. nie mówiąc już o zdolnościach słowotwórczych Michaela i zapodawaniu na fristajlu. plus piękna gra światła i cienia ukazująca każdą pojedyńczą bliznę po operacji ;]
to wszystko perwersyjne niuanse, które dla fana są smakowite, ale dla przeciętnego odbiorcy, to całość jakoś się chyba nie klei.
'the road's gonna end on me.'
Dżizas.. to dopiero druga runda a mi już jest ciężko. Boje się, że psychicznie nie wytrzymam dalej bo takie NO naprawdę pozostają w pamięci
Ale nic to, trza głos oddać, a głos wędruje do kłólika, bo po prostu nie trawię go. W "Moonwalkerze" jest to moment w którym idę do lodówki, bądź za inną potrzebą. Zatem Demonie prędkości przepadnij. No jakoś się uparłam na SD i nic mnie nie przekona, że to jednak może być fajne. NIC.
Ale nic to, trza głos oddać, a głos wędruje do kłólika, bo po prostu nie trawię go. W "Moonwalkerze" jest to moment w którym idę do lodówki, bądź za inną potrzebą. Zatem Demonie prędkości przepadnij. No jakoś się uparłam na SD i nic mnie nie przekona, że to jednak może być fajne. NIC.
Man in the mirror- official video
W obronie DD Altrernative version.
Dżizys, nie jestem wybitną humanistką żeby pisać jakieś długaśne wytłumaczenia, których i tak niektórzy nie czytają, to po co mam męczyć palce. Dziękuję, do widzenia -.-
W obronie DD Altrernative version.
Dżizys, nie jestem wybitną humanistką żeby pisać jakieś długaśne wytłumaczenia, których i tak niektórzy nie czytają, to po co mam męczyć palce. Dziękuję, do widzenia -.-
Ostatnio zmieniony ndz, 23 sty 2011, 14:03 przez Madzia, łącznie zmieniany 1 raz.
?Madzia pisze:Bo jakoś dla mnie klip ma się nijak do piosenki
No tak, nie ma ujęć Michaela w lustrze, przy porannym make-upie.
Radzę zmienić uzasadnienie, chyba że chcesz być zjedzona żywcem. I wypluta. Opis z nawiasu w cytacie usunąłem z grzeczności.
Bitter you'll be if you don't change your ways
- Man in the mirror
Piosenka Man in the Mirror, współgra z teledyskiem, . Może nie jest to szczyt umiejętności reżyserskich Mchaela, ale tam wszystko ma swój sens.Piosenka mówi by zacząć zmieniać świat od siebie.Myślę, że teledysk temu nie odbiega.Więc uzasadnienie, że nie współgra zostawcie sobie w kieszeni i pomyślcie nad ,,jakimś" większym uzasadnieniem.Homesick, doskonale odpowiedziałaś Detoxowi.Dzięki.
Sam na Man'a zagłosuje, bo choć obrazuje doskonale piosenkę, przy innych tylko wyróżnia go symbolika.A w tej edycji nie będę się nią kierować.
Sam na Man'a zagłosuje, bo choć obrazuje doskonale piosenkę, przy innych tylko wyróżnia go symbolika.A w tej edycji nie będę się nią kierować.
- give_in_to_me
O Jacksonie mówili to samo. Oj, czerwone dzieci głosujące na MITM z różnych powodów... Gdyby nie wujaszek Wałęsa, to byście nawet może nie mogli na tym forum, pisać, bo by takiego forum nie było. Nic by nie było. dzieci drogie.kaem pisze:Wzrusza mnie tylko "Remember Love" i Lechu. Ale Lechu w międzyczasie zdążył się zdewaluować
Paradoksalnie, dzięki Lechowi macie możliwość krytyki. Krytyki jego, innych ludzi. Co wciąż nie zmienia faktu, że takim ludziom jak Wałęsa (pomijając wszystkie jego wady i dzisiejsze nadęcie) podeszwy butów możecie co najwyżej wylizać ;]
I koniec polityki.
Głos na Dirty Dianę alternative version. Homesick, dobrze gada- gdyby nie statyw, który jest wykorzystywany i molestowany seksualnie w tym teledysku, to beznadzieja. Statyw mógłby np ożyć i uciec ze sceny, potem wróciłby z pudrem i przypudrował MJ-owi nos, bo te blizny faktycznie straszne. Mąż mój twierdzi, że to światło tak padało. A tam. Piotrek jest litościwy i ma dobre serce. Ja jestem bad i widzę sedno sprawy- ma facet bliznę na papie jak stąd na księżyc i światło jeszcze to podkreśla. Wypad za brak profesjonalizmu. Kto ten klip zmontował?
Doris, are you nuts?! Jak można nie lubić kłólika?doriseq pisze:głos wędruje do kłólika, bo po prostu nie trawię go. W "Moonwalkerze" jest to moment w którym idę do lodówki, bądź za inną potrzebą
Hmmm, już się za MITM bierzecie? Jeśli już, to bym wywalała wersje z Moonwalkera, ale jeszcze nie czas na Człowieka w lustrze. Ja tu widzę lepszego kandydata do odstrzału - Liberian Girl. Piosenkę lubię, ale teledysk mnie denerwuje, zwłaszcza gadanie tych wszystkich tam - zagłuszają mi głos Michaela . Nie chciałam pisać, że kfm ma się nijak do piosenki, ale kurde no właśnie tak jest w moim odczuciu Michael za kamerką w tej czerwonej koszulinie jest boski, ale cała reszta to kicha... Big Brotherowi mówię nie, zatem głos na Liberian Girl.
P.S. a czepianie się blizn na nosie jest żałosne chłopak miał ładny nos i ładne blizny i się odwalcie *foch*
Ostatnio zmieniony ndz, 23 sty 2011, 12:38 przez agusiaa_w, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja tam lubię alternatywną Dianę. I bardzo podobają mi się te zbliżenia na twarz i dłonie. I ten panujący półmrok. I słowotwórcze zapędy - chyba tylko niektóre "Beat It"y przebijają Dianę.
Aż sobie późną nocą obejrzałam Moonwalkera. W tamtejszym "Man In The Mirror" jest Wałęsa, King, Gorbaczow, Matka Teresa i spóła. Argument patriotyzmu (czy jego braku) i szacunku dla dokonań wielkich niniejszym niniejszym obalam :) Głos na Man In The Mirror - wersja oficjalna.
*
Aż sobie późną nocą obejrzałam Moonwalkera. W tamtejszym "Man In The Mirror" jest Wałęsa, King, Gorbaczow, Matka Teresa i spóła. Argument patriotyzmu (czy jego braku) i szacunku dla dokonań wielkich niniejszym niniejszym obalam :) Głos na Man In The Mirror - wersja oficjalna.
*
Złudne. W wersji SE nie ma co prawda instrukcji obsługi CD, jak na wydaniu z 1987, ale poza tym kropka w kropkę to samo. Plus - creditsy za SE.kaem pisze:Mam nawet wrażenie, że w wersji specjalnej z 2001 roku ją skrócono.