Tancerz MJ Bill Jay Goodson na warsztatch w Kielcach
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Tancerz MJ Bill Jay Goodson na warsztatch w Kielcach
Uwaga!! Kielecki Teatr Tańca (w którym sama trenuję tańce latynoamerykańskie) organizuje VIII Międzynarodowe Warsztaty Tańca Jazzowego, które odbędą się 21- 24 kwietnia (czwartek- niedziela). Na te kilka dni zjadą się jedni z największych tancerzy jazzowych świata, a... fenomenalnym wydarzeniem tegorocznych warsztatów będzie obecność samego Billa'a Jay Goodson'a- osobistego tancerza MICHAEL'A JACKSON'A, który tworzył dla niego choreografie, brał udział w teledyskach i programach telewizyjnych!! Na marginesie dodam, że pracował także dla Pauli Abdul, Glorii Estefan, czy Diany Ross.
Ilość miejsc ograniczona, a termin wpłat niedługo się kończy.
Więcej informacji na stronie www.ktt.pl oraz pod numerem telefonu (0- 41) 361 27 46, także mój mail: ag.c@vp.pl- chętnie pomoge.
Zapraszam do mojego miasta!!! Love, Blanca.
Ilość miejsc ograniczona, a termin wpłat niedługo się kończy.
Więcej informacji na stronie www.ktt.pl oraz pod numerem telefonu (0- 41) 361 27 46, także mój mail: ag.c@vp.pl- chętnie pomoge.
Zapraszam do mojego miasta!!! Love, Blanca.
-
Moze pojedziemy tam wszyscy?
Mam taki pomysl aby zebrac sie w grupe i tam pojechac.Potanczymy i mozemy porozmawiac z CZLOWIEKIEM KTORY ZNA MICHAELA!! Co wy na to??!!
Ja tam jade na Bank!! Ciekawe jak do niego dorwali namiary?Kto jeszcze jedzie?
Re: Moze pojedziemy tam wszyscy?
Mam tez wielką ochotę pojechać ale nie wiem kiedy to będzie dokładnie nie czytałam tekstu przyznaje sie bez biciasmooth-jam pisze:Mam taki pomysl aby zebrac sie w grupe i tam pojechac.Potanczymy i mozemy porozmawiac z CZLOWIEKIEM KTORY ZNA MICHAELA!! Co wy na to??!!
Kultura umożliwia rozkwit najpiękniejszych zdolności człowieka
- ..::PIoTReK::..
hmm...to będą jakieś warsztaty tańca prowadzone przez zagranicznych nauczycieli no ale za taki kurs to się słono płaci ,min. 200 zł z tego co tam piszą na stronce ,nie wiem czy jest możliwość obserwacji wszystkiego z boku. Próbowałem znaleść w necie czegoś o tym BILL JAY GOODSONIE i o jego związkach z MJ ale bezskutecznie, może źle szukałem. Sorry że tak pesymistycznie ale to mi wszystko raczej średnio wygląda, no ale spotkać się zawsze możecie, każda okazja dobra.
Słuchajcie to są Międzynarodowe Warsztaty Tańca Jazzowego, więc Bill Jay Goodson nie będzie nas uczył moonwalka... , tylko będzie prowadził zajęcia z kategorii funky- jazz dla grup zaawansowanych i średnio- zaawansowanych, ale początkujący też podobno mają szansę szybko nadgonić. Przynajmniej będzie można z nim pogadać, jak mu się współpracowało z Jacksonem. Dodam, że Goodson urodził się w Los Angeles, pracował w największych i najważniejszych centrach przemysłu tanecznego i musicalowego. Jako pedagog jazzu i modern- jazzu pracował w najlepszych szkołach tańca: Los Angeles (The Edge Performing Arts), Hollywood, New York (Brodway Dance Center), Tokyo, Sztokcholm (Ballet Academy), Paryż (Studio Harmonic), Rzym (Teatro Dell Opera). Tworzył choreografie dla największych gwiazd rozrywki, w tym także dla Michaela Jacksona, ufff... ale się upisałam...
O Warsztatach dowiedziałam się dopiero wczoraj wieczorem, gdy byłam na zajęciach, więc do terminu wpłat zostało niewiele czasu, bo do 13 kwietnia 2005, o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń. Ale gdy utworzy się grupa zorganizawana, to może będzie jeszcze szansa po 13 kwietnia..
Jeden kurs składa się z 4 lekcji po 90 min.
Koszty dydaktyczne:
1 kurs - 200 zł
2 kursy - 320 zł
3 kursy - 400 zł
4 kursy - 460 zł
5 kursów - 500 zł
Zapisy i wypełnianie kart zgłoszeń dokonuje się osobiście, dołączamy xero dowodu wpłaty i dane osobowe do wypisania rachunku. Szkoda tylko, że tak pózno się dowiedziałam, bo termin jest do 13 kwietnia.
Na stronie www.ktt.pl/warsztaty.html są numery telefonów do dyrekcji ktt- oni udzielą szczegółowych informacji dla osób przyjezdnych. Love, Blanca.
O Warsztatach dowiedziałam się dopiero wczoraj wieczorem, gdy byłam na zajęciach, więc do terminu wpłat zostało niewiele czasu, bo do 13 kwietnia 2005, o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń. Ale gdy utworzy się grupa zorganizawana, to może będzie jeszcze szansa po 13 kwietnia..
Jeden kurs składa się z 4 lekcji po 90 min.
Koszty dydaktyczne:
1 kurs - 200 zł
2 kursy - 320 zł
3 kursy - 400 zł
4 kursy - 460 zł
5 kursów - 500 zł
Zapisy i wypełnianie kart zgłoszeń dokonuje się osobiście, dołączamy xero dowodu wpłaty i dane osobowe do wypisania rachunku. Szkoda tylko, że tak pózno się dowiedziałam, bo termin jest do 13 kwietnia.
Na stronie www.ktt.pl/warsztaty.html są numery telefonów do dyrekcji ktt- oni udzielą szczegółowych informacji dla osób przyjezdnych. Love, Blanca.
Przy okazji szperania w necie i szukania ciekawych fotek znalazlem na stronie gazeta.pl ta ze wspominanego wyrzej kursu
21 kwietnia, Kieleckie Centrum Kultury, godz. 12.30. Bill Jay Goodson - słynny amerykański tancerz po raz pierwszy przyjechał do Polski, aby poprowadzić warsztaty w ramach V Festiwalu Tańca. Na naukę do twórcy choreografii do teledysków Michaela Jacksona i realizatora spektakli w Moulin Rouge zapisał się komplet kursantów
Fot. Jarosław Kubalski / AG
21 kwietnia, Kieleckie Centrum Kultury, godz. 12.30. Bill Jay Goodson - słynny amerykański tancerz po raz pierwszy przyjechał do Polski, aby poprowadzić warsztaty w ramach V Festiwalu Tańca. Na naukę do twórcy choreografii do teledysków Michaela Jacksona i realizatora spektakli w Moulin Rouge zapisał się komplet kursantów
Fot. Jarosław Kubalski / AG
Hello
Nie mam nic wspólnego z M. Jacksonem, żadnych związanych z nim zanteresowań, trafiłam na tę stronę usiłując znaleźć jakieś informacje o Billym Goodsonie i więcej zdjęć z warsztatów. Tak się składa bowiem, że tańczę i byłam w Kielcach w poprzedni weekend ;D także na zajęciach z Billym. Musiałam się tu uspecjalnie zalogować, żeby coś napisać, ale może zechcecie zobaczyć na tej stronie jest kilka fotek z tych warsztatów:
http://foto.pap.com.pl/galerie_irak/cgi ... az&id=5272
Pozdrawiam. Dodam jeszcze, że Bill jest bardzo sympatyczny i naprawdę fajnie uczy ;) Moonwalka nie było
http://foto.pap.com.pl/galerie_irak/cgi ... az&id=5272
Pozdrawiam. Dodam jeszcze, że Bill jest bardzo sympatyczny i naprawdę fajnie uczy ;) Moonwalka nie było
Anouk się cieszę, że trafiłaś na stronę . Ja nie tańczę zawodowo w ktt, ale już długo jestem tam na zajęciach z tańców latino. Niestety, mimo wszelkim moim wysiłkom nie dałam rady być wtedy na warsztatach jazzowych , szczególnie chciałam poznać Bill'a Jay Goodson'a, w momencie, kiedy p. Szlufik poinformowała nas, że współpracował z Jacksonem, którego kocham od dzieciaka.. Niestety o Goodsonie nie mogę do tej pory odnaleźć żadnych informacji, co bardzo mnie dziwi Jeśli będę coś miała to na pewno dam znać, mam nadzieję, że poznamy się bliżej i powiesz coś więcej o tym, jak przebiegały tegoroczne warsztaty.
Śmiało
jasne pytaj śmiało, choć nie wiem czy bede w stanie udzielić aż tak wiele informacji Poza tym Bill był z tego co wiem I raz i mysle ze nie ostatni, moze sie zadomowi jak Thierry, Nadia czy Alassan i bedzie przyjeżdzać jeszcze, co ja mówię - na pewno ;) wiec byc moze do zobaczenia w pażdzierniku ;D